A diós-mákos rudacskák receptjét Gabriellánál találjátok, a diós tölteléket is úgy szoktam készíteni, ahogy ő a mákosat, csak lassan adagolva a szirupot, hogy ne legyen túl lágy. Karácsonyra is szoktam ilyet készíteni, olyankor harmadikként még gesztenyéset is, aminek a tölteléke gesztenyepüré, simán tejszínnel elkeverve. :)
A perec receptje pedig:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 cs szárított élesztő
- 2 tk só
- 25 dkg margarin
- 2 tojás sárgája
- 8 ek tejföl (vagy amit felvesz)
(- 1 tojás + nagyszemű só, vagy magvak vagy sajt a tetejére)
A lisztet és a sót elmorzsoljuk a margarinnal, majd beledolgozzuk a többi hozzávalót is, míg nyújtható tésztát kapunk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kisszaggatjuk, lekenjük tojással, megszórjuk amivel szerenénk.
180°C-on kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Egyszerű, és finom. :)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése