Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- pici cukor
- tejföl
- 1 tojás a kenéshez
- alma
- cukor
- fahéj
- búzadara
A liszet elmorzsoljuk a vajjal.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejfölt adagolva, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Kettéosztjuk a tésztát, vékonyra nyújtjuk, az egyik lapot tepsibe fektetjük, megszórjuk búzadarával - ez fogja fel az almában esetleg maradt levet.
Az almát lereszeljük, cukrot és fahéjat adunk hozzá, jól kicsavarjuk, és a tepsibe, a tésztára tesszük.
Befedjük az almát a másik kinyújtott tésztával, amit villával jól megszúrkálunk, majd felvert tojással lekenünk.
Pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése