Keresés ebben a blogban

2024. április 21., vasárnap

Zöldség krémleves

 Hozzávalók:
5 zellerszár
4-5 sárgarépa
2 nagy krumpli
1 fej hagyma
só, bors, kakukkfű
(esetleg egy zöldségleves kocka)
2 cikk fokhagyma
kb 10-10 dkg fagyasztott vegyeszöldség és kukorica
4dl tej

Elkészítés:

A zellerszárat, répát, krumplit vágjuk nagyobb darabokra, a hagymát aprítsuk kicsire, a fokhagymákat hagyjuk egészben, csak pucoljuk meg.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a zellert, répát, pár percig pirítjuk.
Rádobjuk a krumplikockákat is, a fokhagymákat, fűszerezzük, és így is pirítjuk pár percig.
Felöntjük az egészet kicsit több vízzel, mint ami ellepi (használhatunk zöldség alaplevet is, vagy a zöldségleves kockát, amit itt beletehetünk a vízbe), és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Ha puha minden, botmixerrel pürésítjük az egészet.
Hozzáadjuk a pürés leveshez a fagyasztott zöldségeket is a tej kíséretében, majd addig főzzük tovább, míg azok is roppanósra főnek.
Tálalhatjuk pirítóssal, de önmagában is nagyon finom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése