Hozzávalók:
4 nagyobb krumpli
kb. 1l víz
2dl főzőtejszín
5dkg vaj
2ek liszt
1 fej hagyma
1tk fokhagymakrém
só, bors, vegeta, majoranna
csipet gyömbér
kb. 10dkg sajt reszelve
1 konzerv kukorica
bacon szeletek felkockázva, pirítva
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leöntjük a levét, és összetörjük. Félretesszük.
A hagymát apróra vágjuk, és a vajjal megdinszteljük egy fazékban.
Hozzáadjuk a fokhagymakrémet és a lisztet, jól elkeverjük, majd felöntjük a vízzel, miközben kevergetjük.
Fűszerezzük, hagyjuk felforrni.
Hozzáöntjük a tejszínt, majd ezzel is felfőzzük.
Adagonként hozzákeverjük a krumplipürét, kevergetve főzzük tovább, majd megkóstoljuk, kell-e még fűszerezni.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, majd pár perc után belekeverjük a sajtot is.
Ezzel már nem kell főzni, kész a leves.
Pirított baconnel tálaljuk.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése