Hozzávalók:
25dkg zabpehelyliszt
2tk szódabikarbóna
1-2tk fahéj, szegfűszeg
18dkg cukor
10dkg olvasztott vaj
1 tojás
almapüré
diódarabok
Krém:
1cs vaníliás Gála puding 4dl tejjel elkészítve
20dkg mascarpone
8dkg porcukor
diódarabok
Elkészítés:
A zabpehelylisztet elkeverjük a szódával, fűszerekkel,cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, és annyi almapürét, hogy kevert tészta állagot kapjunk (sűrűn folyós).
Sütőpapíros tepsibe öntjük, megszórjuk durvára vágott dióval (elhagyható).
180°C-on kb fél órán át sütjük (tűpróba), majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tésztára kenjük a vanília pudingot.
A mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd a vaníliás rétegre kenjük, és megszórjuk durvára vágott dióval.




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése