Hozzávalók:
2 nagyobb darab csirkemell
ananász (én a darabolt konzervet vágtam még apróbbra, de használhatunk frisset)
szeletelt tarja
sajt
2 dl tejszín
só, bors, delikát, majoranna, kakukkfű
A csirkemelleket tisztítsuk meg, kicsit vágjuk be ha szükséges, majd kissé klopfoljuk meg, hogy egyenletesebb vastagságú legyen, így könnyebben tudjuk majd feltekerni. Sózzuk.
Fektessünk a csirkemellekre tarjaszeleteket, majd erre halmozzuk az apróra darabolt ananászt és reszelt sajtot.
Óvatosan tekerjük fel a már megtöltött husikat, tűzzük meg hústűvel vagy fogvájóval, így könnyebb bánni velük, nem esnek szét.
Serpenyőben kissé pirítsuk meg a tekercseket, míg kifehérednek.
Egy tepsit vajazzunk, vagy olajozzunk ki.
A tejszínt keverjük össze a fűszerekkel, tegyük a tepsibe a csirkemelleket, és öntsük szépen nyakon a keverékkel.
Süssük kb. 190 °C-on majdnem készre, mielőtt kész, vegyük ki, reszeljünk sajtot a tetejére, és tegyük vissza a sütőbe addig, míg az szépen ráolvad.
A ejszínes keverékből készíthetünk esetleg többet, és sülés közben is néha meglocsolgathatjuk a husit.
Én most burgonyagolyókkal tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése