Keresés ebben a blogban

2018. május 15., kedd

Az a bizonyos töltelék

Úgy tudom, nem mindenhol ismerik ezt a fajta ételt, mi csak tölteléknek nevezzük, és a húslevesben/húsleveshez készítjük, fogyasztjuk. Mi nagyon szeretjük. :)

Hozzávalók:

- 2 nagyobb szelet szikkadt kenyér
- 2 tojás
- 3 - 4 db csirkemáj
- kicsi csokor zöldségzöldje (friss vagy frissen fagyasztott)
- só, bors, delikát

A kenyeret beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
Hozzáadjuk a 2 tojást, fűszereket, az elkapart májat, és a frissen vagy fagyottan apróra vágott zöldségzöldet.
Egy villa segítségével szétnyomkodjuk-kevergetjük, amíg már nem maradnak nagyobb kenyérdarabok és pépes massza nem lesz belőle.
Kiterítünk egy hosszabb darab folpackot, a massza felét a közepére öntjük, majd beletekerjük a fóliába úgy, hogy a két végén megcsomózzuk; így egy vastag "hurkát" kapunk. A kilógó fóliát a végeken vágjuk rövidre.
A massza másik felével ugyanígy járunk el, majd a fövő húslevesünkbe dobjuk őket, és megfőzzük benne.
Tálaláskor felszeleteljük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése